Een letselschadeadvocaat whiplash voor een eerlijke claim

Omdat ruim 40% van alle botsingen in Nederland kop en staart botsing zijn is whiplash een van de meest voorkomende soorten letsel die voorkomt bij verkeersongevallen. Als iemand whiplash heeft opgelopen door een botsing kan het zijn dat diegene recht heeft op een schadevergoeding, in zo’n geval kan je er voor kiezen om iemand in te huren die gespecialiseerd is als letselschadeadvocaat whiplash en je zo kan helpen met een schadevergoeding of rechtszaak. 

Wat is een whiplash 

Een whiplash is een soort van letsel die vaak opgelopen wordt bij botsingen in het verkeer. een whiplash wordt veroorzaakt door de verrekking van de nekspier. Dit gebeurd omdat het hoofd dan met veel kracht van voor naar achter wordt geslingerd. Dit gebeurd dus ook als een auto achter jou auto knalt met een beetje kracht. 

letselschadeadvocaat whiplash

Wat kan je doen als je whiplash hebt opgelopen? 

Als je door middel van een verkeersongeluk whiplash heeft opgelopen en het doet erg veel pijn is het vaak verstandig om het even te laten nakijken door de huisarts of een dokter. Het kan namelijk zijn dat er in plaats van een whiplash een anders soort letsel is die misschien erger is. Het herstel van een whiplash verloopt vaak spoedig en herstelt zichzelf. Na het herstel kunt u een claim indienen bij de tegenpartij voor de schade van zowel je auto als je opgelopen letselschade. Hiervoor kan een letselschadeadvocaat whiplash je mee helpen.